Arrow Terug

DuckTalk

Ik ben mede-oprichter van DuckTalk. Dit is een platform waarop studenten feedback kunnen krijgen van en geven aan elkaar.

Mockup of DuckTalk

Het project

Wat is DuckTalk?

Met DuckTalk willen we studenten wereldwijd digitaal met elkaar verbinden en elkaar laten inspireren. Door studenten met een andere achtergrond of cultuur in contact te brengen, zullen ze nieuwe inzichten, point of views, andere markten en andere werkervaringen leren ontdekken. Intercultureel gezien is dit een meerwaarde voor de student en heel verrijkend. Bovendien is dit een laagdrempelige manier om de andere culturen beter te leren kennen en om met elkaar in contact te komen.

Via een platform, geïntegreerd in het schoolplatform als plug-in, zullen we veel studenten triggeren om met elkaar in contact te komen. Dit zullen ze doen door elkaar feedback te geven op hun projecten. Zo ontmoeten ze nieuwe mensen, leren ze verschillende culturen kennen en krijgen ze waardevolle input voor hun project.

Voor studenten is het platform gratis. Wel kunnen ze virtueel krediet opbouwen. Dit kunnen ze namelijk doen door feedback te geven op een project. De projecteigenaar kan deze feedback dan gaan bekijken, maar daarbovenop kan hij de feedback ook gaan beoordelen. Naargelang deze review wel of niet zinvol was voor de student die feedback nodig had, wordt het aantal krediet bepaald.

Waarvoor staat DuckTalk?

Met DuckTalk willen we de studenten aanspreken. We willen herkenbaar zijn en inspelen op hun noden. Aangezien dit in een schoolcontext is, moet dit op een correcte manier verlopen, maar wij vinden dat er ook plaats moet zijn voor speelsheid en om student te kunnen zijn.

Omdat we DuckTalk laagdrempelig willen houden en zoveel mogelijk studenten hierop aan het werk willen krijgen, zullen we eerder informeel communiceren. Zo zal de student zich meer thuis voelen en sneller het platform raadplegen, dan wanneer alles zeer strikt en volgens regeltjes moet gebeuren.

Zoals reeds eerder vermeld willen we een speelse, maar toch serieuze sfeer scheppen. Dit doen we door “handdrawn” accenten te gebruiken in de app. Deze kan je bijvoorbeeld opmerken aan het actieve tabblad, of sommige icons. Op die manier trekken we de illustratiestijl van het logo door in het platform.

Ontdek de website zelf

Een opgemaakte foto en een leuke tekst? Allemaal goed en wel, maar de volledige ervaring van de website, die krijg je pas bij het live zien op het internet. Bekijk hem in zijn volle glorie via de onderstaande link.

Bekijk de website

Interesse in dit project?

Neem contact op voor een gelijkaardig project of vrijblijvend advies voor je website.

Contacteer me