Arrow Terug

Effenaf Festival

Voor Effenaf Festival werd me gevraagd om de marketingstrategie te bepalen en om bijhorende visuals te voorzien.

Mockup of Effenaf Festival

Het project

Marketing voor Effenaf Festival

"Effenaf, not just another festival!" Effenaf is een gezellig festival in het hartje van Tielen. Het wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Jeugdhuis JeTi, het jeugdhuis van Tielen. Jammer genoeg is het festival 2 jaar op rij niet kunnen doorgaan, en heeft het publiek dus bijna 2 jaar niets gehoord over het evenement. Hierdoor moest ik er dus voor zorgen dat de naam opnieuw bekend werd.

Het samenstellen van de beste marketingstrategie heb ik gedaan door te de laatste trends in detail te gaan bekijken en door deze te gaan combineren met de visie van Effenaf. Al snel merkte ik op dat het doelpubliek van Effenaf niet altijd online aanwezig is. Daarom was het dus enorm belangrijk om naast de digitale marketing ook sterk te gaan inzetten op drukwerk.

Na het bepalen van de correcte strategie, kon ik me volledig storten op het afwerken van het design en de bijhorende visuals. Zo maakte ik een poster, een omslagfoto, een profielfoto, een flyer en een ontwerp om artiesten bekend te maken.

Eenmaal al het ontwerp-werk erop zat, kon ik het marketing plan starten. Zo werd het evenement op Facebook en Instagram geplaatst en werd al het drukwerk besteld. Dit drukwerk is dan verdeeld over alle vrijwilligers. De flyers werden verspreid in de plaatselijke gemeente, zodat iedereen op de hoogte was. De posters (A3-formaat) werden in horeca zaken gehangen in de - niet zo - Stille Kempen en (A2- formaat) werd opgehangen op gelijkaardige evenementen in omstreken.

Ontdek het evenement zelf

Een opgemaakte foto en een leuke tekst? Allemaal goed en wel, maar de volledige ervaring van het evenement, die krijg je pas bij het live zien op het internet. Bekijk hem in zijn volle glorie via de onderstaande link.

Bekijk het evenement

Interesse in dit project?

Neem contact op voor een gelijkaardig project of vrijblijvend advies voor je website.

Contacteer me